صور لطريقة عمل الكشري المصري 2013 , الكشري المصري اطباق مصرية 2013 , صور الكشري 2012 على حسب اليد المصرية
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي وصفتنا الكشري المصري بس من ايدي غيير المقادير علي حسب عدد أفراد الاسرة عدس أبو جبه يعني اللي فيه قشرة غامقه رز مصري مكرونه حجم صغير بصل مقطع شرايح رفيعه ومقلي صوص طماطم مكونه من بصل مفروم ناعم + ثوم مفروم + طماطم مفرومه ف الخلاط ملح + فلفل أسود + كمون + شطه حاره صوص الثوم والخل مكون من : خل + ماء + ثوم مفروم + شطه+ ملح + كمون
طريقتي بالتفصيل يمكن تكون مختلف شويه ولكن الطعم مركز وأحلي من المطاعم بكتيييييييير اولاً بحمر البصل الاول في زيت غزير عشان يكون مقر مش وافرده علي ورق مطبخ ليمتص الزيت الزائد ثم أرش عليه قليل من الملح والكمون بيعطي طعم رائع للبصل ودي صورة البصل المقرمش وخلي بالك أوعي تغمقي لونه عشان مش يكون طعمه مر
بعد كده طبعا أنا بقول الخطوات بالترتيب عشان نستفيد بالزيت اللي حمرت فيه البصل وكمان لان الزيت بيكون أخد طعم البصل باخد الزيت واطبخ بيه العدس والرز والمكرونه وبكدة استفدت منه بدل ما ارميه وف نفس الوقت بيعطي طعم حلو المهم نضع قليل من الزيت في حله ع النار ثم الماء وشوية بصل من اللي قليناه ولما يغلي الماء نضع العدس المغسول والمصفي واحط كمون أهم شئ وكتري كمية الماء لان هاناخد منه للرز ولما يقرب ع الاستواء نضع الملح اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي أه ونسيت بحط مع العدس نصف مكعب ماجي وبعد ما يستوي بصفيه من الماء واسيب العدس شويه ع نار هادئه لغاية مايتبخر من المايه وينشف تماماً ثم في إناء اخر نضع شويه من زيت اللي قليت بيه البصل وأضيف ماء العدس واظبط الملح ولما يغلي أضيف الرز واخليه يستوي عادي ذي طريقة الرز العاديه اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي ودا شكل الرز بياخد لون حلو وكمان طعم اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
بعد كده المكرونه ودي طريقتي فيها مختلفه شويه بدل ما أسلقها ويكون مش لها طعم بطبخها مثل الرز تمام في إناء نضع شويه زيت ثم الماء ومكعب ماجي وشوية فلفل اسود وملح واخليهم يغلوا ثم أضيف المكرونه مع مراعاة ان تكون كمية الماء يادوب تغطي وجه المكرونه وأهدي النار جداً واخليها تستوي مثل الرز ودي بتكون طعمها احلي بكتيير من المسلوقه
اخدتوا بالكوا من كمية المايه وكمان بعد ما استوت مفلفله ولذيذة بعد كده نجهز الصوص نضع بصله صغيرة مفرومه ناعم مع فصين ثوم مفرومين ونشوحهم شويه ع النار اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي ثم نضيف الطماطم المعصورة ومعلقه كبيرة خل وملح وفلفل اسود وشطه للي بيحب الحراق بس أكيد الكشري لازم يكون حار جداً ونسيب الصوص يتسبك تماماً ع النار ودا شكله
بعد كده نجهز صوص الثوم بالخل وكمان طريقتي فيه مختلفه شويه في إناء صغير نضع 3 فصوص ثوم مهروسه وربع كوب خل وماء وملح وفلفل اسود وكمون وشطه مجروشه واخليهم يغلوا غلوة واحدة ع النار عشان كل حاجه تأخذ من بعضها ف الطعم او تجهزيه ع البارد وتسبيه منقوع مع بعضه وتسبيه ف التلاجه بضع ساعات اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي