وعلشان كده هنعمل الملف ده ان شاء الله نجمع فيهاوصفات وحلويات الشيف حسن اكيد في ناس كتير كتبوا حلويات للشيف حسن لكن للا سف مش مجمعه في مكان واحد واللي بيكتب شويه بيزهق وميكملش عارفين ليه؟؟ علشان ايد لوحدها متصقفش وعلشان الموضوع ينجح لازم كلنا نشارك يعني كلنا اصحاب الموضوع وان شاء ننجح اننا نعمل ملف كبييييييييير لكل حلوياته ملف شامل لحلويات الشيف حسن
[center]
صوابع الجلاش بالمكسرات المقادير:
1/2 كيلو باكيت جلاش- 250 سمنه سايحه- 150 مكسرات مشكله-200 جم شربات ثقيل باردالطريقه:· اضيف 2 ملعقه شربات علي المكسرات حتي تتماسك سويا· افرد الجلاش ثم اقطعه طوليا ل3 او4 شرائح حسب السمك المراد· اخذ من كل مجموعه شرائح ورقتين فقط وادهنهم بالزبده ثم اضع المكسرات علي الطرف· اقفل ورقه الجلاش علي الحشوه من جهه اليمين ثم من جهه اليسار ثم الفها رول واقطعها حسب السمك المراد· اضعها في صينيه ثم ادهن ووجهها زبده· تدخل الفرن علي درجه حراره 200 لمده 30 دقيقه · تصفي من السمنه وتسقي بالشربات وتقدم وبالف هنا تورتة الميل في4 طبقات ميل فى جاهزة – باسترى كريم – سكر بودرة
الطريقة
نضع فى الطبق راقة ميل فى ثم نضع عليها طبقة باسترى ثم راقة ميل فى وهكزا 3 راقات
ثم نساوى الاطراف بالسكينة
ثم نكسر الراقة الرابعه ونضع عليها باسترى كريم حوالى معلقتين كبار ونخلطهم
كويس وندهن بيهم جناب التورتة داير ما يدور ثم نضع شوية ميل فى مكسر ثم
نرش الوش كله بالسكر البودرة
..................................................
كيك الماني
0 25ج سكر – 200 ج دقيق – 125 ج بندق مكسر – 250 ج
ذيبدة – 4بيض – بشر ليمون – 1/2 باكو فانيليا – ملح – 12 ج بيكنج بودر –
125 ج زبيب او فواكة ناشفة
الصوص ( 400 ج سكر – 200 ج فريش كريم )
الطريقة
نضع فى الخلاط الذبدة والسكر لحد ما ينعموما ثم انزل بالبيض بيضة بيضة لحد ما يندمجوا
نضع على الدقيق الملح والبيكنج بودر ونضع الزبيب على البندق
ثم نضعهم على العجينة ونضعهم فى الفورمة المدورة وندخلها الفرن بعد ماتستوى وتطلع
نصب عليها الصوص
طريقة عمل الصوص نضع فى مقلاية السكر ونقلبه لحد مايبقى لومة بنى ثم نضع الفريش كريم ونقلبهم لحد ما يتجانسوا
فطير مشلتت
500 جرام دقيق - 200 جرام زبدة طرية - 250 جرام ماء - 10 جرام ملح
30 جرام سكر - 10 جرام حليب ( بودرة )
100 جرام فرش كريم
الطريقة
فى العجانة اضع الدقيق و السكر و الحليب البودرة والملح وانزل بالماء شوية شوية والخلاط شغال لحد ماتتكون عجينة
(حوالى 5 دقائق ) ثم اخذ العجينة واضعها فى كيس نايلون تستريح لمدة نصف ساعة
نرش الترابيزة كويس قوى بالدقيق ونفرد العجينة بالنشابة لحد ما تبقى رفيعه خااالص
اجيب الزبدة وبالسكينة اغطى بيها كل العجينة كويس قوى
ثم
ابدء ابرمها (الفها ) زى السويسرول وادهن جنبها بالطول بالسمنة والفها مثل الكرة داير مايدور
وادخل الطرف بتاعها ادخله تحت الكرة
واتركها نص ساعة تستريح شوية وبعدين ادهن وشها كله كويس جدا بالقشطة وزرة ملح
وادخلها الفرن من 1/3 الى 1/2 ساعه
وبالهنا والشفا(منقول)
..........................................................